Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAMAC ZA GLEDATELJE

Čeka nas jedna od najuzbudljivijih završnica u povijesti? Priča o legendi dobila je potvrdu

NBA: Playoffs-Oklahoma City Thunder at Dallas Mavericks
Foto: Kevin Jairaj/REUTERS
1/2
14.05.2024.
u 12:38

Postoji legenda među fanovima NBA lige koja kaže kako serija u doigravanju ne počinje dok gostujuća momčad ne dobije utakmicu, a Oklahoma se pobrinula da serija počne odmah od prve utakmice

Oklahoma City Thunder svladala je Dallas Maverickse sa 100:96 u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige i izjednačila rezultat u seriji na 2:2. Najbolji pojedinac Thundera bio je Shai Gilgeous-Alexander s 34 poena, a odličnu utakmicu odigrao je i novak Chet Holmgren s 18 poena i devet skokova uz sjajan šut iz igre šest od devet i pet od šest s linije slobodnih bacanja.

Kod poražene momčadi najbolji je bio bio P.J. Washington s 21 poenom i 12 skokova, a podbacile su dvije najveće zvijezde Luka Dončić i Kyrie Irving. Irving je za 41 minutu provedenu na parketu ubacio samo devet poena i 9 asistencija uz loš šut iz igre 4/11. Dončić je s druge strane ostvario triple-double učinak od 18 poena, 12 skokova i deset asistencija. Na prvu ruku ne čini se toliko loše, ali Luguentz Dort ponovno je odradio odličan posao braneći Dončića koji je na kraju utakmice imao više izgubljenih lopti nego pogodaka iz igre. Ostao je na šest pogođenih šuteva iz 20 pokušaja, a imao je sedam izgubljenih lopti. Također, pri vodstvu Oklahome 96:94 jedanaest sekundi prije kraja imao je priliku izjednačiti utakmicu s linije slobodnih bacanja, ali pogodio je samo jedno. Nakon toga Holmgren je realizirao dva bacanja za Thunder, nakon čega je i Washington zabio samo jedno bacanje četiri sekunde prije kraja, a Gilgeous-Alexander zabio oba da mirno privede utakmicu kraju.

Postoji legenda među fanovima NBA lige koja kaže kako serija u doigravanju ne počinje dok gostujuća momčad ne dobije utakmicu, a Oklahoma se pobrinula da serija počne odmah od prve utakmice. Uslijedile su dvije pobjede Dallasa, jedna domaća i jedna gostujuća, a nkon ove pobjede Oklahome serija se vraća u Dallas.

Prije ove serije prognozirao se veliki susret dvojice MVP kandidata Gilgeous-Alexandera i Dončića u kojem za sada pobjeđuje bek Oklahome. On je za sada na prosjeku od 32 poena u seriji, a Dončić na, za njega skromnih, 22.

Obje polufinalne serije na Zapadu sada su izjednačene na 2:2 te nas zasigurno čeka jedan od najzanimljivijih krajeva sezone u bližoj povijesti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije